ERC, PSC i CUP trenquen les negociacions amb Junts a Ripoll i queda en l’aire si l’extrema dreta governarà

El tripartit necessita el suport de Junts per evitar que governi Sílvia Orriols com a força més votada

Representants d'ERC, el PSC i la CUP a Ripoll, presentant el seu acord

ERC, PSC i CUP han trencat negociacions aquest divendres al vespre amb Junts per Ripoll de tal manera que ara mateix ha quedat en l’aire si l’extrema dreta d’Aliança Catalana podrà governar automàticament com a llista més votada i malgrat no tenir la majoria (6 regidors dels 17 que conformen el consistori).

Fonts de la negociació han indicat que un dels principals obstacles ha estat el veto de Junts a la CUP com a soci de govern. “Bloquejar i vetar grups polítics democràtics no és el que cal prioritzar ara. El que més necessita la vila és un projecte fort i amb uns objectius comuns i un full de ruta clar per la defensa dels drets humans, la pau i la convivència a Ripoll”, retreuen a Junts ERC, PSC i CUP en un comunicat conjunt.

Junts per Ripoll no s’ha pronunciat de moment sobre la situació, de tal manera que està a l’aire quina serà la seva postura demà al ple d’investidura. El tripartit d’ERC, PSC i CUP encara podria assolir la majoria necessària per aconseguir l’alcaldia si els de Junts els donessin suport, un escenari complicat tenint en compte el veto dels juntaires a la CUP durant les negociacions.

(Visited 114 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari