Trias i Maragall perfilen acord per governar junts a Barcelona

Junts i ERC admeten que la negociació està "molt avançada" i confien tancar el pacte aviat

Maragall i Trias

Xavier Trias i Ernest Maragall tenen “molt avançat” un acord per governar Barcelona plegats i perquè el primer sigui elegit alcalde el pròxim dissabte a les 5 de la tarda; tant Junts com ERC han de sotmetre l’acord a la consulta de les respectives bases.

L’aliança que ultimen situaria el líder d’ERC com a primer tinent d’alcalde. D’altra banda, Junts i ERC podrien repartir-se sis tinences d’alcaldia, quatre per a Junts i dues per a Esquerra.

Trias i Maragall han mantingut diversos contactes des de l’endemà de les eleccions i pràcticament han parlat cada dia entre ells. Avui ho han tornat a fer a primera hora de la tarda per deixar el pacte a punt per firmar.

De la seva banda, el PSC continua fent moviments per intentar convèncer altres actors de l’arc municipal de sumar-se a la seva candidatura. Aquesta mateixa tarda, Jaume Collboni ha ofert als Comuns formar un govern de coalició que repetiria l’estructura de l’última legislatura però amb els papers intercanviats, amb el socialista com a alcalde.

(Visited 97 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari