El Suprem confirma el processament de Puigdemont, Comín, Ponsatí i Puig

La sala d'apel·lació rebutja els recursos de l'expresident i els consellers, i el de Vox

Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín

Foto: ACN, Nazaret Romero

El Tribunal Suprem ha confirmat aquest dijous el processament de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i els exconsellers Lluís Puig, Antoni Comín i Clara Ponsatí, per la prestumpta comissió dels delictes desobediència i malversació pel seu paper a la votació de l’1-O.

La sala d’apel·lació del Suprem ha desestimat els recursos interposats per les defenses i també per Vox, que pretenia el processament per desordres públics agreujats, contra la interlocutòria amb què el magistrat instructor del cas, Pablo Llarena, va adaptar el processament de Puigdemont, Comín, Ponsatí i Puig a la reforma del Codi Penal que va eliminar la sedició i va modificar el delicte de malversació.

La resolució, adoptada pels magistrats Vicente Magro, Susana Polo i Eduardo de Porres, s’ha conegut una setmana després de la vista d’apel·lació celebrada el passat 8 de juny.

Puigdemont, Puig i Comín estan processats per desobediència i malversació, i Ponsatí només per desobediència. Llarena també va processar per desobediència la secretària general d’ERC i exdiputada Marta Rovira, que no va presentar recurs.

(Visited 113 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari