Junts ‘anima’ a Aragonès a convocar eleccions

Batet retreu al president de la Generalitat que ERC pacti amb el PSC: "Aquesta és la seva manera de refer la unitat independentista?"

Albert Batet

Foto: Parlament de Catalunya, Ramon Boadella

El president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet, ha convidat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a fer “una profunda reflexió sobre si val la pena aguantar aquesta agonia”, perquè convoqui eleccions, i l’ha animat a fer-ho afegint que “la coherència té premi a les urnes”.

En la sessió de control al govern d’aquest dimecres, Batet ha demanat a Aragonès que ERC rectifiqui el fet d’haver pactat amb el PSC a les diputacions de Tarragona i Lleida.

“Aquesta és la seva manera de refer la unitat independentista?”, ha retret als republicans Batet, que ha recordat que el president català va dir després de les eleccions municipals que “ens hem d’entendre” als ajuntaments.

Aragonès, en la seva resposta, ha recordat a Batet que ERC pacta amb el PSC “de la mateixa manera” que Junts també ho ha fet a la Diputació de Barcelona des de fa anys, i l’ha convidat a “revisar” en quants consistoris està pactant Junts amb els socialistes per evitar alcaldies d’ERC.

Batet, d’altra banda, ha considerat que Aragonès és “un president tutelat i desautoritzat” d’un govern “esgotat”. El president de la Generalitat li ha replicat demanant-li que “no intenti projectar” sobre ERC “la divisió i les correccions del seu partit”.

(Visited 81 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari