Ecologistes en Acció marca amb la bandera negra sis punts del litoral català

El delta de l'Ebre, l'urbanisme de Begur, els parcs eòlics del golf de Roses, la platja de la Savinosa (Tarragona), la zona de l'antiga cimentera de Vallcarca (Sitges) i el litoral de Badalona, destacat en l'informe anual

Begur és un dels municipis de la Costa Brava amb més projectes urbanístics i amb més conflictes oberts

Sis punts del litoral català apareixen destacats amb una bandera negra en el darrer informe anual d’Ecologistes en Acció, que analitza els casos de contaminació i mala gestió ambiental en 8.000 quilòmetres de costa arreu d’Espanya.

Entre aquests destaca el delta de l’Ebre per l’impacte en l’ecosistema i en els arrossars que tindrà la retallada de la dotació d’aigua pels regants, fixada per la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), segons recull l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

La previsió d’Ecologistes en Acció és que la reducció del 50% de la dotació d’aigua per a les dues comunitats de regants de l’espai natural posarà en perill de supervivència els ecosistemes deltaics i comprometrà el benestar ecològic del parc.

Aquesta ONG també ha assenyalat la platja de la Savinosa de Tarragona, on es preveu construir un hub cultural al voltant del preventori, i la zona de l’antiga cimentera de Vallcarca, a Sitges, on es vol fer un macrocomplex turístic, per mala gestió en un “un paratge amb una importància ecològica i ambiental clau i una gran biodiversitat”.

A més, l’informe reflecteix l’elevada contaminació al litoral badaloní, provocada per l’activitat industrial; l’urbanisme a Begur, que jutja descontrolat; i els parcs eòlics marins del Golf de Roses.

(Visited 71 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari