Junts esmena Borràs i se suma al pacte per evitar que l’extrema dreta governi a Ripoll

La formació d'un govern alternatiu encara no s'ha tancat i està pendent de negociacions en clau local

Laura Borràs, expresidenta del Parlament de Catalunya (CCMA)
Laura Borràs, expresidenta del Parlament de Catalunya (CCMA).

L’executiva de Junts ha decidit aquest dilluns que s’incorpora al pacte de Ripoll per impedir que el partit d’extrema dreta Aliança Catalana governi, malgrat que la presidenta del partit, Laura Borràs, s’ha mostrat en contra d’aquest acord. Ho ha explicat la diputada al Congrés Míriam Nogueras en una roda de premsa per parlar de les eleccions del 23-J. “La posició és inqüestionable”, ha remarcat.

En clau local, però, encara no hi ha un acord de govern alternatiu tancat i les negociacions segueixen. Les converses per desbancar Aliança Catalana, que va ser el partit més votat i va obtenir 6 regidors, són entre Junts -que va perdre 5 regidors i s’ha quedat amb 3-, ERC (3), el PSC (2) i la CUP (2).

La presidenta de Junts, Laura Borràs, es va oposar diumenge a un pacte per impedir que el partit d’extrema dreta i independentista Aliança Catalana governi a Ripoll, però va deixar en mans dels quadres locals del partit la decisió sobre un cordó sanitari als ultradretans. Una posició que ha aixecat crítiques d’ERC, la CUP i els comuns.

Borràs, contra un cordó sanitari a Ripoll
“Jo no en sóc partidària. Penso que si defenso que contradir la voluntat popular quan ens perjudica no és correcte; fer-ho quan ens afavoreix, tampoc”, va replicar Borràs diumenge a una piulada de Sílvia Orriols, líder d’Aliança Catalana, que es queixava d’un possible acord entre Junts, ERC i la CUP amb el PSC per desbancar-la de l’alcaldia de Ripoll. Poc després, la dirigent xenòfoba va donar les gràcies a Borràs per fer públic el seu posicionament: “Gràcies, Laura, per respectar la voluntat popular”.

Al cap d’unes hores d’expressar aquesta posició i havent rebut crítiques d’ERC i la CUP, Borràs es va reafirmar en les seves paraules explicant que “com a norma general” aposta per respectar la llista més votada i “deixar-los governar un temps” perquè la gent vegi “el seu autèntic rostre”, “si saben o no governar”. “I llavors foragitar-los sense convertir-los en víctimes i fent-los créixer”, ha afegit, tot assegurant que ella “sempre” ha combatut l’extrema dreta. Amb tot, Borràs va remarcar que té “plena confiança en el que decideixi l’alcalde Jordi Munell, la candidata Manoli Vega i tot l’equip de Junts a Ripoll.

(Visited 91 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari