Els jesuïtes de Catalunya demanen perdó pels abusos sexuals a exalumnes

La Companyia de Jesús descarta presentar-se com a acusació particular en casos judicialitzats

    Enric Puiggròs, delegat de la Companyia de Jesús a Catalunya i president del patronat de la Fundació Jesuïtes Educació, en roda de premsa (ACN)

    El delegat de la Companyia de Jesús a Catalunya i president del patronat de la Fundació Jesuïtes Educació, Enric Puiggrós, ha comparegut aquest dimecres davant els mitjans de comunicació i ha condemnat els casos d’abusos sexuals a exalumnes dels Jesuïtes de Casp de Barcelona que han sortit a la llum les darreres setmanes. El delegat ha demanat perdó pels fets i ha anunciat que es posaran a disposició de les víctimes.

    En la compareixença, Puiggrós ha reconegut que cal “fer un pas més” per “clarificar” la informació, la gestió i les responsabilitats que se’n derivin, i ha anunciat que els jesuïtes han recorregut als serveis del bufet d’advocats Roca Junyent i de l’Associació per a la Mediació, la Trobada i l’Escolta (AMEE, per les sigles en castellà) per atendre denúncies de les víctimes i mediar entre elles i els Jesuïtes. “Som conscients que per a moltes víctimes és difícil adreçar-se a la institució on van patir els abusos”, ha indicat el delegat dels jesuïtes a Catalunya, que veu “essencial” que les víctimes puguin ser acompanyades per una associació externa.

    Puiggròs també ha explicat que descarten presentar-se com a acusació particular en casos judicialitzats. Segons ha dit, tècnicament podrien fer-ho justificant de quina manera la institució ha estat perjudicada pels casos d’abusos, però després d’assessorar-se se’ls desaconsella perquè seria “un acte de cara a la galeria”.

    Davant les preguntes dels periodistes, Puiggròs ha assegurat que els sacerdots Francesc Roma i Francesc Peris, acusats d’abusos sexuals, estan actualment apartats, i ha afirmat que hi ha dos processos interns oberts per pederàstia sobre aquests jesuïtes. No obstant això, ha evitat donar gaires més detalls sobre aquests dos casos concrets i no ha aclarit si els sacerdots denunciats admeten o rebutgen les acusacions. També ha reconegut que fins fa tres setmanes, Roma estava oficiant missa a l’església del Sagrat Cor, però ha matisat que era una atenció pastoral mínima.

    (Visited 103 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari