Què va votar Puigdemont al Ple del Parlament Europeu que ha demanat que s’investigui la trama russa del procés?

Puigdemont, al Parlament Europeu

No va votar. L’ex-president de la Generalitat i actual eurodiputat de Junts per Catalunya-Lliures per Europa Carles Puigdemont no es va presentar al Ple del Parlament europeu que va aprovar l’informe que reclama que s’investigui a fons la trama russa del procés independentista català. El Ple va votar, el dijous 2 de juny, l’informe del comitè especial sobre interferències estrangeres en tots els processos democràtics de la Unió Europea, incloent la desinformació (INGE2), que encarrega la investigació dels contactes entre emissaris russos i representants del govern de la Generalitat i polítics i activistes independentistes al Centre Europeu d’Excel·lència per a la Lluita contra les Amenaces Híbrides, situat a Hèlsinki.

El Ple de l’Eurocambra va aprovar aquest informe amb 469 vots a favor, 71 en contra i 75 abstencions. Entre els vots en contra hi va haver els dels dos companys de grup parlamentari de Puigdemont –Toni Comín i Clara Ponsatí– i els dels dos diputats d’Esquerra Republicana: Jordi Solé i Diana Riba. Ernest Urtasun, del grup dels Verds/Aliança Lliure Europea, es va abstenir. Puigdemont va ser un dels pocs eurodiputats que no va participar a la votació. Potser perquè va considerar que era part interessada en el tema que es va votar el passat dijous a Brussel·les. En qualsevol cas, el seu equip no ha donat cap explicació de la seva absència en aquesta votació.

(Visited 491 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari