Iceta es mostra “estranyat” pel rebuig d’ERC a fer un govern d’esquerres a Barcelona

El dirigent socialista diu que "el normal" és que Batet encapçali la llista del PSC el 23-J

El ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, amb el candidat del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, en un acte a Nou Barris (Sílvia Jardí)
El ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, amb el candidat del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, en un acte a Nou Barris (Sílvia Jardí).

El ministre de Cultura i Esport del Govern central i dirigent del PSC, Miquel Iceta, s’ha mostrat “estranyat” pel fet que ERC “hagi rebutjat d’entrada” fer un govern d’esquerres a Barcelona. En declaracions a ‘El Suplement’ de Catalunya Ràdio, Iceta ha dit que “cada partit té les seves prioritats i orientacions”, però ha assegurat que “encara és aviat per dir per on sortirà la cosa”.

El socialista ha afirmat també que “el normal” és que Meritxell Batet encapaçali la llista del PSC pel 23 de juliol, “si ella vol”, tot i que ha matisat que la decisió encara s’ha de prendre des dels òrgans de direcció del partit. Preguntat sobre si ell anirà a llistes, ha dit que farà el que li demani el partit i el seu primer secretari, Salvador Illa.

Iceta ha afirmat que “Jaume Collboni ha d’intentar ser alcalde”, perquè Barcelona “necessita estabilitat i una orientació progressista”. “El que decideixi Collboni em semblarà bé”, ha dit, al ser preguntat per algun pacte que impliqui que el candidat de Junts, Xavier Trias, sigui alcalde. Des del PSC sempre han dit que les eleccions del 28-M eren municipals i que cal “respectar i recolzar les decisions de pactes que es prenguin localment”.

(Visited 57 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari