FACUA denuncia al Defensor del Poble la “inacció” de la CNMC amb les pujades de preus

L'associació de consumidors ha denunciat set grans supermercats per encarir fins al 44% els aliments amb IVA rebaixat

Un supermercat (Alexa-Pixabay)

FACUA ha presentat una queixa al Defensor del Poble contra la “inacció” de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) davant les pujades de preus que grans superfícies estan aplicant des que va entrar en vigor la rebaixa de l’IVA en determinats aliments. En un comunicat, FACUA critica que la CNMC “encara no ha donat resposta a cap de les denúncies de l’associació contra grans superfícies” on s’han detectat irregularitats en productes en els quals no s’ha repercutit la rebaixa de l’IVA.

Entre gener i febrer, l’associació de consumidors va denunciar Alcampo, Carrefour, Eroski, Hipercor, Día, Aldi i Lidl i, segons explica el comunicat, “s’ha dirigit a Competència fins a sis ocasions per demanar-li que investigui l’encariment de fins al 44% dels preus dels aliments afectats per la baixada de l’IVA”. La CNMC, però, no ha respost cap de les demandes, fet que per a FACUA suposa “un autèntic desistiment de funcions”.

L’associació recorda que, segons la legislació vigent, l’Administració “està obligada a dictar resolució expressa i a notificar-la en tots els procediments” i que, si no existeix un pla màxim regulat per alguna norma, “aquest serà de tres mesos”. En negar-se a respondre les denúncies, “la CNMC estaria incomplint els terminis fixats per la legislació”, destaca FACUA.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari