Illa encomana a Collboni “generar un govern estable i progressista” a Barcelona

El primer secretari del PSC no descarta res, però critica el projecte "personalista" de Trias

    El primer secretari del PSC, Salvador Illa, en una roda de premsa a la seu del partit (ACN)

    El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha assenyalat que no es pot descartar res a Barcelona, però que creu que s’ha de treballar per a generar “un govern estable, progressista i en clau barcelonina”. En una roda de premsa des de la seu del PSC, també ha avisat que Barcelona “no serà moneda de canvi de res”.

    Els socialistes, reunits aquest dilluns al migdia en l’executiva, donaran llibertat als caps de llista per a mirar d’arribar a pactes “pensats en clau de poble i ciutat” i per a fer executius “progressistes, que generin prosperitat i que facin avançar Catalunya”. Així, el PSC encomanarà a cada cap de llista liderar les converses, sota la coordinació de la viceprimera secretària d’Organització, Lluïsa Moret, el secretari d’organització, José Luis Jimeno, i el secretari de política municipal, Joaquín Fernández.

    “Veurem a cada lloc què és més convenient”, ha expressat Illa, qui ha explicat que no plantejaran cap “directriu” per pactar amb un partit determinat per damunt d’un altre. “Pactarem pensant en l’estabilitat d’un municipi, que hi hagi governs progressistes”, ha argumentat, i ha afegit que no volen ser “defensius” des dels consistoris, sinó que volen configurar governs municipals que “facin avançar les coses”.

    Preguntat pel paper que pot jugar en aquestes converses a Barcelona el candidat de Junts, Xavier Trias, Illa ha dit que creu en els projectes “col·lectius” i “no personalistes”: “Que tota una candidatura tingui un nom de persona, en fi”, ha comentat. També ha carregat contra la “fotografia” de la nit electoral, al costat de la presidenta de JxCat, Laura Borràs.

    (Visited 43 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari