Els pagesos de Ponent reclamen “una solució de país” davant la sequera

Els manifestants es reuneixen amb el govern català alertant d'una situació límit si no s'adopten mesures urgents

Trobada dels pagesos amb la consellera Jordà

Centenars de pagesos de la regió agrària de Ponent, afectats pel tancament dels canals d’Urgell i de Segarra-Garrigues decidits fa un mes per combatre la sequera, han arribat aquest dimecres a Barcelona per exigir ajuts i “una solució de país”.

Els manifestants reclamen mesures urgents per evitar la “mort anunciada” del sector que esperen si no s’actua ràpidament, segons el portaveu Jaume Perera, que ha destacat que la manca d’aigua “no és només un problema del sector agrícola”, sinó que implica també als ciutadans o les indústries.

“Dependrem dels aliments que vinguin de fora, les multinacionals arribaran i adquiriran les nostres finques, plantaran el que voldran i marcaran els preus que els doni la gana, i ho notareu al súper, quan vulgueu una barra de pa o un quilo de fruita”, ha avisat, en declaracions recollides per l’ACN.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, s’han reunit amb representants dels pagesos mobilitzats, que els han traslladat les greus conseqüències que preveuen per la limitació de l’aigua destinada al camp.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari