Col·lectius proocupes convoquen una contramanifestació per la protesta de Desokupa

Fan una crida a "defensar els barris i no deixar cap pam de carrer als feixistes i als burgesos"

  Les dues finques 'okupades' a tocar de la plaça Bonanova (ACN)
  Les dues finques 'okupades' a tocar de la plaça Bonanova (ACN)

  Col·lectius com Raval Vs Vox i els okupes de La Ruïna han convocat una contramanifestació per la mobilització que l’empresa d’extrema dreta Desokupa té previst fer dijous a la plaça Universitat de Barcelona. En un comunicat difós a les xarxes socials, els convocants han fet una crida a “defensar els barris i no deixar cap pam de carrer als feixistes i als burgesos”. Sota el lema “Al Raval no passaran”, han demanat a la ciutadania que es concentri a la plaça dels Àngels a les 20.30 hores per rebutjar “els feixistes i els seus mercenaris”,

  Els col·lectius han criticat que l’extrema dreta vulgui utilitzar “l’excusa” de mobilitzar-se contra les polítiques impulsades per l’alcaldessa Ada Colau per amagar els interessos d’empresaris, sindicats policials i lobbies d’estaments privilegiats. En aquest sentit, han recordat que els problemes reals que afecten els ciutadans són l’accés a l’habitatge, les desigualtats i el racisme. “Pretenen fer-nos creure que les principals preocupacions de la població són les ocupacions, l’incivisme i la inseguretat”, han lamentat. En aquesta línia, han rebutjat les polítiques de “persecució i criminalització” que la classe obrera pateix diàriament, i han retret a l’extrema dreta i les classes benestants que vulguin estendre “el discurs d’odi” contra la ciutadania que viu en una situació més precària.

  Tot plegat es produeix després que aquest dimarts, prop de 400 persones es manifestessin al centre de Barcelona sota el lema “Aturem el feixisme”. Els convocants van llegir un manifest en què van denunciar la “instrumentalització partidista” de fenòmens com l’ocupació per part de formacions “populistes”, o el fet que es faci un problema d’aquesta qüestió i no de les seves “causes estructurals” com ara “la pobresa”. El manifest va denunciar que s’aprofita aquesta qüestió per “crear una alarma social” i “protegir les oligarquies”, fins i tot amb “empreses de pinxo”.

  (Visited 111 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari