La vaga d’Air Europa causa la cancel·lació de 14 vols a Espanya

Les aturades, convocades pel sindicat Sepla, s'allargaran fins al 2 de juny

Un avió aterrant a un aeroport espanyol (ACN)

La primera jornada de la vaga de pilots d’Air Europa, convocada pel Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (Sepla), ha causat aquest dilluns la cancel·lació de 14 vols al conjunt d’Espanya. Les aturades s’allargaran fins al 2 de juny i provocaran, en total, la suspensió de 114 vols.

Concretament, el sindicat ha establert vuit jornades de vaga: aquest dilluns 22 de maig, dimarts 23, dijous 25, divendres 26, dilluns 29, dimarts 30, dijous 1 de juny i divendres 2 de juny. Davant les afectacions derivades de les aturades, l’aerolínia ha ofert als passatgers la possibilitat de canviar la data o el destí del vol, o bé obtenir un val per l’import del bitllet.

La convocatòria de vaga, segons Sepla, respon “a la tensió i al conflicte laboral generats pels directius d’Air Europa”, els quals, a parer del sindicat, “juguen amb els drets dels treballadors disfressant com a propostes el que suposa una pèrdua real dels drets laborals adquirits en el IV conveni col·lectiu”. “La claudicació davant les pressions de l’empresa hauria suposat pitjors condicions laborals i salarials a curt i mitjà termini”, assegura Sepla.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari