Queixes dels usuaris dels Ferrocarrils de la Generalitat per la informació defectuosa del servei

El perfil de Twitter de l’empresa oculta les incidències, no dona explicacions dels retards i sovint la megafonia i els panells no funcionen bé

Missatge diari del canal de Twitter de Ferrocarrils de la Generalitat que apareix malgrat hi hagi incidències i retards

Un tren de la línia S1 de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) que havia de portar els passatgers a Terrassa se’n va anar cap a Sabadell, aquest dilluns, després de sortir de la bifurcació de Sant Cugat. Els passatgers que se’n van adonar es van quedar atònits. El tren es va aturar a l’estació següent: Volpelleres. Els ciutadans que volien anar a Terrassa van haver de creuar l’andana, esperar que un altre tren en sentit contrari els tornés a Sant Cugat i esperar-ne allí un altre que els portés allà on volien anar. Eren les 7:20 hores del matí. A aquella hora, al perfil oficial de Twitter de Ferrocarrils de la Generalitat s’hi llegia aquest missatge: “Bon dia. El servei de trens funciona segons l’horari establert”. S’entén la indignació dels usuaris afectats, com els que van escriure piulades de resposta al del community manager de FGC.

Les queixes dels usuaris que havien pujat al tren amb la confiança que els portaria sentit-Terrassa van donar lloc, una hora més tard, a aquesta curiosa resposta al tuit d’un d’ells per part de FGC: “Bon dia, Oscar, a causa d’un acte vandàlic a un tren a l’estació de Volpelleres, s’han produït alteracions puntuals. Lamentem els inconvenients que t’hagi pogut ocasionar. Gràcies”. Cap referència al que havien viscut els passatgers en el seu periple matinal. L’Oscar al qual es referia el tuit de FGC es deuria espantar en veure la repercussió de l’incident i no només va esborrar la piulada on deia “És vergonyós el que esteu fent amb el servei, cada dia a pitjor…” sinó que va tancar el seu canal de Twitter.

Que la companyia digui que el servei funciona amb normalitat quan s’hi estan produint retards és habitual. Un usuari que es queixava que la línia del Baix Llobregat direcció Barcelona anava amb retard va rebre una resposta de FGC reconeixent que “a causa de l’avaria d’un tren, s’han produït retards puntuals. Disculpa les molèsties. Gràcies”. “Gràcies, però llavors perquè feu un tuit dient que es compleixen els horaris quan fa estona que hi ha retards?”, va preguntar aquest usuari. No va rebre resposta, clar. Al fil informatiu oficial del Twitter de FGC els seus trens no pateixen incidències ni retards.

El passat dia 9, un altre usuari ho tenia clar: “La manca d’informació, o la informació errònia, desincentiva l’ús del transport públic. Perquè l’usuari no ha de saber més que l’empresa que ofereix el servei @FGC”. Acompanyava el comentari d’un mapa de la línia Llobregat-Anoia on no hi apareixien els enllaços amb Rodalies a Sant Vicenç i Castellgalí i amb la Línia10 Sud d’Ildefons Cerdà i, en canvi, hi constava com operatiu el telefèric a Esparreguera, que fa nou anys que no funciona.

Dos dies després, una passatgera va denunciar que “el cartell indicador no funciona i la megafonia informa malament. Conclusió: la gent que no coneix (el recorregut) s’ha passat d’estació”. El mateix dia 11, una altra passatgera demanava per Twitter a FGC: “Com puc saber quina destinació té el tren on vaig? Ja que quan l’he agafat indicava que anava a Terrassa, i s’anuncia com a tal, però a les pantalles indica Sarrià”. Si l’hagués agafat dilluns potser hauria anat a petar a Volpelleres.

(Visited 315 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari