Els professors no hauran d’anar presencialment als centres aquest mes de juliol

Educació obre la porta a aplicar la mesura també el curs vinent a causa del procés d’oposicions

Una mestra fent classe a una escola de Girona (ACN)

El Departament d’Educació no obligarà els professors a anar presencialment als centres educatius els primers dies d’aquest mes de juliol i la mesura també es podria aplicar el curs vinent. Així ho ha anunciat la secretària general d’Educació, Patrícia Gomà, després de la reunió de la mesa sindical que ha aprovat els documents d’organització i gestió de centres del curs vinent i ha modificat els de l’actual en aquest sentit.

La conselleria que lidera Josep Gonzàlez-Cambray pretenia fer treballar els docents la primera setmana de juliol per preparar el curs 2023-2024, a causa de l’avançament de l’inici del curs escolar. Educació, finalment, ha fet marxa enrere i, com ha explicat Gomà, “utilitzarem altres eines (per organitzar el pròxim curs) durant el juliol si és que calen”, una decisió que ha atribuït al procés d’oposicions que està en marxa fins a finals del 2024. No obstant això, el departament ha deixat clar que el curs començarà igualment el 6 de setembre “amb totes les garanties”.

L’acord, ha dit Gomà, “dona oxigen a uns centres que estan molt sobrecarregats en un estiu complicat amb el procés d’estabilització de funcionaris més enorme que s’ha fet en la història, amb un concurs d’oposició amb més de 300 tribunals als centres”. En aquest sentit, la secretària general d’Educació ha argumentat que hi ha més de 35.000 persones opositant i els centres no tindran totes les plantilles estabilitzades a 1 de juliol.

De cara al curs vinent, Educació manté la porta oberta a què la mesura pugui aplicar-se el juliol del 2024, ja que el procés acaba al desembre tot i que, com ha recordat Gomà, el gran gruix de proves es fa aquest estiu.

(Visited 71 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari