Borràs recorre al Suprem la condemna per fragmentar contractes de la ILC

La líder de Junts acusa de "manca d'imparcialitat" els jutges del TSJC, que van imposar-li quatre anys i mig de presó per prevaricació i falsedat documental

Laura Borràs

La presidenta suspesa del Parlament i líder de Junts, Laura Borràs, ha presentat aquest dijous un recurs al Tribunal Suprem contra la condemna a quatre anys i mig de presó i 13 d’inhabilitació per prevaricació i falsedat documental que li va imposar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per la fragmentació de contractes de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

El recurs argumenta que Borràs ha patit una vulneració dels seus drets a un procés judicial amb garanties per la “manca d’imparcialitat” que atribueix als jutges del TSJC que la van condemnar a una pena que jutja “desproporcionada”.

Borràs, a més, hi sosté que el judici es va basar en una investigació “prospectiva” i en proves sense “cap fiabilitat”, i que es van produir “errors gravíssims” en la cadena de custòdia. També argumenta que va arribar “com a culpable” al judici oral.

L’escrit assenyala la Fiscalia, a la qual acusa d’actuar sense vergonya i d’haver pactat “confessions incriminatòries”, segons recull l’ACN.

(Visited 7 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari