Què rebutja la diputada de Junts Aurora Madaula del seu partit?

La secretària segona i diputada de Junts, Aurora Madaula, a la sala de premsa del Parlament (ACN)

La secretària segona de la Mesa del Parlament i diputada de Junts, Aurora Madaula, ha reconegut a través de les xarxes socials el seu desacord amb la postura que el partit va adoptar durant el debat que va organitzar el Círculo Ecuestre sobre les eleccions municipals a Barcelona. L’organització va demanar als participants que intervinguessin en castellà i tots els representants dels partits, excepte Ester Capella (ERC) i Jordi Martí (comuns), van cedir a aquesta petició.

Madaula s’ha pronunciat a Twitter sobre l’assumpte després que l’exlíder de Podem a Catalunya, Albano-Dante Fachín, hagi demanat explicacions a Junts per haver “acatat” la demanda dels organitzadors del debat electoral. “Bé per ERC i comuns. Junts han d’explicar molt bé la raó per la qual han acatat la directriu del Círculo Ecuestre. Així defensaran la llengua des de l’ajuntament?”, ha publicat Dante Fachín a la xarxa social.

En resposta a les diverses crítiques contra el partit postconvergent que ha suscitat el tuit de l’exlíder de Podem, Madaula ha assegurat que no està d’acord amb la decisió de “parlar castellà en un acte a Catalunya” i que així ho ha fet saber “als òrgans responsables”. “Fa molts anys que volto el territori defensant la llengua com a raó principal per aconseguir la independència”, ha destacat.

A més de Capella i Martí, també van participar al debat del Círculo Ecuestre Xavier Marcé (PSC), Anna Grau (Ciutadans), Joana Ortega (Junts), Juan Milián (PP) i Albert Guivernau (Valents). Segons han recollit diversos mitjans, Ortega va començar les seves intervencions parlant en català per després fer el canvi al castellà, la llengua que la representant de la candidatura de Xavier Trias va utilitzar majoritàriament.

(Visited 147 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari