La Mesa autoritza Antifrau a investigar el Parlament per possibles irregularitats

Els membres de l'òrgan ho han decidit per unanimitat després que l'OAC hagi rebut una denúncia anònima

La reunió de la Mesa del Parlament (ACN)

La Mesa del Parlament ha autoritzat l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) investigar la cambra catalana per possibles irregularitats en les llicències d’edat i alguns processos de selecció de personal. Així ho han aprovat els membres de l’òrgan per unanimitat després que Antifrau hagi rebut una denúncia anònima. I és que, segons l’article 4.2 de la llei de l’OAC, l’oficina només pot investigar òrgans estatutaris com el Parlament amb autorització de la Mesa.

La petició es va rebre oficialment la setmana passada, però no s’ha pres una decisió fins avui. Tècnicament, s’ha donat el vistiplau a una actuació de versemblança, que és el pas previ a obrir una investigació. Segons fonts la Mesa, s’ofereix màxima col·laboració i transparència.

Entre les possibles irregularitats que s’assenyalen en la petició de l’OAC al Parlament hi ha la concessió de privilegis al personal de la cambra, com les llicències per edat, la figura que permet als funcionaris cobrar sense treballar a partir dels 60 anys i que es va aprovar l’any 2008.

L’escàndol en fer-se públic això va motivar un canvi de la normativa interna al Parlament per evitar que les persones amb llicència cobressin gairebé la totalitat del salari sense prestar cap servei. Actualment, poden deixar de treballar uns anys abans de la jubilació, però amb un topall de sou: el que percebrien si estiguessin ja jubilats. També hi ha sota el punt de mira diversos processos de selecció, tot i que no s’ha concretat quins.

(Visited 10 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari