Cegos carrega contra la Generalitat i li atribueix “incompliments” en el caos de les oposicions

L'empresa diu que no disposava de tota la informació "ni en temps ni en forma" per part de l'administració

Laura Vilagrà, consellera de Presidència (ACN)
Laura Vilagrà, consellera de Presidència (ACN).

L’empresa subcontractada per la Generalitat per fer els processos selectius d’oposicions, Cegos, atribueix a l’administració “incompliments” a l’hora de preparar les proves. En un comunicat, la companyia assegura que no va disposar de tota la informació “ni en temps ni en forma” per part del govern català i considera que hi va haver “compliment defectuós” per part de la Generalitat en alguns aspectes. Cegos explica que la seva tasca “només suposava una part” del procés de selecció i diu que la disposició dels espais, la distribució dels candidats i l’elaboració del material de l’examen eren “responsabilitat exclusiva” de la Generalitat. El comunicat afegeix que la Generalitat encara no els ha comunicat “formalment” la rescissió del contracte.

En el document, Cegos assegura que el procés logístic de les oposicions celebrades dissabte passat és d’una “complexitat especial” per la “multiplicitat” de convocatòries i la “novetat” en el seu format d’execució. L’empresa defensa que ha tractat de complir “tots” els objectes del contracte amb la Generalitat, que eren quatre: la impressió dels exàmens i els fulls de resposta, la distribució dels materials per a la realització dels exàmens a les aules, la vigilància durant la realització de les proves i la correcció de les respostes.

Així mateix, atribueix a la Generalitat la responsabilitat de disposar dels espais adequats, l’assignació i distribució dels candidats i l’elaboració dels materials dels exàmens (quaderns amb les preguntes i el full per a les respostes, que posteriorment havia de ser imprès per Cegos). “L’èxit del conjunt depèn de la bona execució de totes les fases, la major part de les quals són responsabilitat de la Generalitat”, etziba el comunicat.

Espais i vigilància de les proves
En relació amb els espais, Cegos detalla que en 151 de les 213 aules que la Generalitat els va facilitar no es podia garantir que el nombre de persones convocades fos com a màxim un 50% de la capacitat màxima de l’espai. Les “mancances” en els espais facilitats asseguren que també es van produir en l’assignació de les aules d’incidències, des d’on s’havia de coordinar tota la logística de les proves. Sobre la vigilància de les proves, l’empresa defensa que va contractar el nombre de persones “necessàries” i els va impartir la formació requerida. “En cas d’haver comptat amb l’aforament previst a cada espai, no s’haurien produït la majoria de les incidències assenyalades”, retreu el comunicat.

Distribució dels candidats i impressió dels exàmens
Cegos diu que l’assignació i distribució dels candidats per part de la Generalitat “van poder agreujar” tot el funcionament de les proves i assegura que dos dies abans dels exàmens, el dijous 27, es van enviar “canvis sobrevinguts” d’assignació de persones a les aules. L’empresa assegura que va avisar a l’administració dels “riscos” que comportaven les modificacions i no va obtenir resposta per part de la Generalitat.

Pel que fa als exàmens, la companyia diu que va avisar fins a tres vegades a la Generalitat de la necessitat de tenir tots els models de proves almenys una setmana abans de la convocatòria, amb l’objectiu de tenir marge suficient per imprimir i segellar els documents. “La Generalitat va ignorar aquestes peticions”, lamenta Cegos, que concreta que el dia abans de les proves encara faltaven per lliurar 16 tipus d’exàmens.En relació amb els retards a l’hora de lliurar proves, l’empresa diu que va demanar a la Generalitat poder fer servir les impressores existents a les facultats on es feien els exàmens i retreu que això no va ser possible “en la majoria” d’ubicacions.

Després de tot, Cegos conclou que la seva voluntat és la “bona finalització” del procés i assegura que “continuarà” amb el procés de custòdia i correcció de les proves. Per la seva banda, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ja ha anunciat que es repetiran a principis de juliol tots els processos per estabilitzar les plantilles de l’administració que va supervisar Cegos.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari