Quants diners va pagar la Generalitat a la cap de l’equip d’observadors internacionals de l’1-O?

8.775 euros. La neozelandesa Helena Catt, que va ser responsable de la Comissió Electoral del seu país entre els anys 2004 i 2009, va cobrar aquesta quantitat com a cap del grup de nou persones de ‘gran prestigi’ que va contractar Diplocat per analitzar el desenvolupament del referèndum independentista de l’1 d’octubre del 2017. Catt va estar a Catalunya un mes, entre el 4 de setembre i el 6 d’octubre. La seva factura porta data del 5 d’octubre del 2017, quatre dies després del referèndum i un abans d’abandonar Barcelona, tal i com va explicar El Confidencial aquest 30 d’abril.

L’equip d’observadors internacionals, que anava acompanyat de quatre persones de suport administratiu, va acabar costant 305.789,01 euros a les arques de la Generalitat. Diplocat va dedicar una partida inicial de 206.371,49 euros als “prestigiosos experts”, als quals hi va afegir 64.654,09 euros com despeses per un “programa de visitants internacionals” i 34.763,43 euros per un”workshop d’experts Europa”. Aquest organisme es va fer càrrec de totes les despeses d’aquest grup d’observadors internacionals, inclosa l’estada als hotels de luxe on es van allotjar, la manutenció, els desplaçaments, el lloguer de vehicles i els serveis administratius.

L’informe final de l’equip dirigit per Helena Catt, que segons El Confidencial és “delirant” i està farcit d’inexactituds sobre la història de Catalunya, va ser molt amable amb el referèndum i els seus organitzadors, clar.

(Visited 13 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari