Jordà vol que els hotels facin restriccions contra la sequera

El gremi dels hotelers ja s'ha reunit amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per acordar mesures

Teresa Jordà

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, s’ha mostrat partidària avui d’aplicar restriccions als establiments turístics, que a Barcelona fan entre el 8% i el 12% del consum d’aigua.

“És cosa de tots, ha d’haver-hi corresponsabilitat”, ha afirmat Jordà, que està “convençuda”, però, que el gremi d’hotelers, que ja s’ha reunit amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), posarà de la seva part i aplicarà restriccions.

La consellera també ha lamentat que el conreu de cereal de secà a Catalunya, especialment a zones com l’Empordà, “pràcticament s’ha perdut”, i que, si continua sense ploure, afectarà l’olivera, la vinya i l’ametller.

“Això va de setmanes”, ha afirmat Jordà, que en una entrevista a TV3 aquest divendres ha anunciat que ha demanat al Ministeri d’Agricultura de Luis Planas ajudes directes per la pagesia i una flexibilització de la política agrària.

“Hem de cobrir tot el que no cobreixin les assegurances per garantir que cap pagès hagi de plegar”, ha afirmat la consellera, que no ha volgut concretar cap xifra.

La pèrdua del cultiu de cereal de secà també podria suposar un encariment de la llista de la compra, ja que la manca de cereals encarirà els pinsos per alimentar els animals a les granges, alerta la pagesia.

(Visited 4 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari