Front comú contra la sequera a Lleida

Entitats econòmiques exigeixen als polítics evitar debats "irresponsables" amb finalitats polítiques

Representants de diferents entitats econòmiques de Lleida en una roda de premsa per demanar fer front comú davant la sequera (ACN)

Hostaleria de Lleida, la Cambra de Comerç de Lleida, Unió de Pagesos, ASAJA, JARC i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya han constituït un front comú davant la sequera “extrema” i la gestió de l’aigua per exigir a les administracions un pla de xoc urgent. Els representants de les associacions han manifestat la seva “preocupació” per la situació i han subratllat que es tracta d’un tema “crucial” que requereix una visió “a llarg termini” i una acció “col·lectiva” per afrontar els reptes que comporta.

En aquest sentit, els responsables de les entitats han demanat promoure “accions de conscienciació” a tots els sectors empresarials i a la població per transmetre la importància d’un recurs “escàs i vital”. A més, han considerat “imprescindible” planificar i invertir adequadament per assegurar la disponibilitat d’aigua en el futur. Així, s’ha demanat aprendre d’altres models que han desenvolupat una gestió “eficient” d’aquest recurs i adoptar “les millors pràctiques” per a la realitat del territori.

Les entitats també han exigit als responsables polítics que evitin promoure debats “irresponsables” amb “finalitats electorals” o per “desviar l’atenció de la ciutadania”.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari