Borges i Haribo han retirat el seu patrocini del programa ‘Està passant’ de TV3

Jair Domínguez li diu “indigent mental” i Manel Vidal “rata podrida” a un usuari de Twitter que va demanar que els patrocinadors deixin d’anunciar-s’hi arran del gag de la ‘Vírgen del Rocío’

El gag de la 'vírgen del Rocío' a 'Està passant' ha comportat que Borges i Haribo deixin d'aparèixer als 'agraïments'

Les empreses Borges i Haribo han retirat el patrocini del programa Està passant de TV3. Aquesta retirada s’ha produït després que el programa que dirigeix i presenta Toni Soler fes un gag burlant-se de la vírgen del Rocío en la seva emissió del dimarts 4 d’abril. L’actriu i humorista Judit Martín va aparèixer en aquest gag disfressada de Vírgen del Rocío, amb un nen Jesús a les mans, i durant quasi 13 minuts va ser entrevistada per Soler i el co-presentador Jair Domínguez. Els comentaris que es van fer en aquest gag van provocar queixes per part de nombroses entitats andaluses. El propi president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, va exigir disculpes a TV3. La Federació d’Entitats Andaluses de Catalunya (FECAC) o la Conferència Episcopal Tarraconense també van queixar-se del gag.

A Twitter, nombrosos usuaris van criticar la broma i es va difondre una campanya demanant a les empreses que patrocinen el programa perquè deixessin de fer-ho. El dia de l’emissió del gag, al vídeo d’Està passant hi apareixien quatre patrocinadors: Ferré i Catasús, Eolia.0 Barcelona, Haribo i Borges. L’endemà encara hi eren. El dilluns següent, dia 10, no es va emetre Està passant. L’endemà, dimarts 11 d’abril, ja només quedaven com a patrocinadors Eolia O. i Ferré i Catasús, vins i caves. Haribo i Borges havien desaparegut.

La reacció de TV3, del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) i del propi programa ha estat negar-se a donar excuses i justificar el gag en base a la llibertat d’expressió. Els patrocinadors Haribo i Borges, però, han considerat que era millor desvincular-se d’un programa que ha rebut tantes crítiques. Jair Domínguez, que va afirmar a twitter que “tinc el meu time line ple d’andalusos plorant”, va insultar un usuari d’aquesta xarxa que va demanar les empreses patrocinadores perquè pagaven diners a un programa “que recorre habitualment a la xenofòbia”. Domínguez el va qualificar d’“indigent mental interpretant el seu paper preferit: rata podrida al servei de l’espanyolisme”. Manel Vidal, el guionista que va ser acomiadat del programa Zona Franca de TV3 per comparar els votants socialistes amb els nazis, el passat dia 22 va escriure això referint-se al mateix tuitaire: “Fas pudor de rata morta”.

El gener, Cervezas El Águila va retirar el patrocini de Zona Franca després que milers d’usuaris de Twitter li demanessin explicacions per finançar un programa que començava cada nit amb el seu presentador, Joel Díaz, cridant “puta nit i bona Espanya” rebent grans aplaudiments del públic assistent.

La retirada dels patrocinis de Haribo i Borges d’Està passant ha coincidit amb la celebració de la Fira d’Abril que té lloc aquests dies al Fòrum de Barcelona paral·lelament a la que es fa a Sevilla, que congrega cada any centenars de milers de persones i que es cita obligada de la classe política catalana, especialment a un mes de les eleccions municipals del 28 de maig.

(Visited 264 times, 1 visits today)

avui destaquem

7 comentaris a “Borges i Haribo han retirat el seu patrocini del programa ‘Està passant’ de TV3”

  1. Avui dia és te d’acceptar la ironia i més de l’església, que fins ara ens a tingut sotmesos al seu jou, ja ni ha prou d’hipocresia. Hi les persones que pensen malament que lleigexint més hi tindran més cultura de del món en general. Ens falta molta pedagogia.

    Respon
  2. No s’ha de fer broma de la marededéu del Rocío. Ni de la de Montserrat.
    Ni dels dentistes, ni dels gais, ni dels paletes, ni dels advocats, ni de Krishna, ni de Buda, ni de Huitzilopotxli, ni de la Pacha mama, ni dels sants, ni de les dones, ni dels negres, ni dels xinesos, ni dels capellans, ni dels pianistes, ni dels fabricants de boines, ni, ni… així fins l’infinit. Prohibit riure.

    Respon
  3. En comptes de preocoparse d,aquestes coses el que tindrien que fer aquestes empreses es collar l.esglesia i obligar a pagar per tots els seus pecats ,i obligar que paguin l.ibi així tindrien feina i no farien les bestieses que fan.

    Respon
  4. Imaginem que no m’agrada la línia de l’article al qual faig el comentari, i que la meva postura fos, no sé si majoritària -perque es veu que no es pot demanar votant això- però si sostinguda pels poders fàctics; s’ha de tancar o fer tot el que es pugui per tancar El Triangle? Utilitzant fins hi tot la violència?
    Segurament la llibertat i la possibilitat de crèixer com a colectiu i com individus no passa per aquí.
    Ah, i a més no està de més riure una mica. Fins hi tot de mi mateix.

    Respon

Feu un comentari