La residència de Tremp va fer la Castanyada sense mesures 20 dies abans del brot de covid

Dues treballadores han denunciat la directora i el Patronat de la Fundació Fiella per permetre la festa sense mesures anticovid

  La porta de l'entrada de la residència Fiella de Tremp (ACN)

  La residència Fiella de Tremp va celebrar la festa de la Castanyada vint dies abans del brot de covid detectat el 19 de novembre de 2020, que va acabar amb la mort de 64 dels 142 residents. Així ho denuncien dues treballadores, que han presentat dues querelles al jutjat de Tremp per un suposat delicte contra la seguretat en el treball en considerar que la llavors directora, Remei Navarri, i el Patronat Fundació Fiella van posar en risc els treballadors -a més dels residents- permetent aquesta festa i incomplint les mesures sanitàries. Tot i que de moment les denúncies presentades al jutjat de Tremp que investiga el cas són dues, no se’n descarta que n’arribin més.

  En les querelles s’hi aporten imatges de la festa, a les quals ha tingut accés l’ACN i en què es veuen residents de diverses plantes barrejats i sense mascareta. La celebració es va fer el 30 d’octubre de 2020, durant la segona onada de la pandèmia, quan les mesures anticovid de la Generalitat impedien trobar-se en grups de més de 6 persones i obligaven a dur mascareta, entre d’altres. El 25 d’octubre de 2020, el govern central havia aprovat el segon estat d’alarma.

  A les querelles presentades per les dues treballadores s’hi incorpora informació, plànols i fotografies per il·lustrar que per la castanyada del 2020 es van barrejar usuaris a la ‘sala del parquet’, on es va celebrar la festa i es van estar elaborant panellets. S’hi veuen usuaris de la planta d’homes (planta baixa), la planta 0 (edifici nou), la planta 1 i la planta 2, tots junts i en alguns moments sense mascareta.

  Fa ja més d’un any, el 31 de març de 2022, van començar les declaracions en fase d’instrucció. Encara, però, la jutgessa no ha citat a declarar les dues investigades, la llavors directora del centre i la considerada responsable d’Higiene Sanitària. Hi ha dues causes obertes contra elles, una per homicidi imprudent i tracte degradant -per la mort dels 64 residents- i una altra per un delicte contra la seguretat en el treball.

  (Visited 66 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari