El PSC guanyaria ara les eleccions, segons el CEO

Els socialistes, amb una forquilla de 34 a 40 diputats, superarien ERC, que se situa entre el 29 i els 34

El president del govern català, Pere Aragonès, i el líder del PSC, Salvador Illa, encaixant les mans (ACN, Sílvia Jardí)

El PSC apareix com el guanyador d’unes eleccions al Parlament de Catalunya si es votés, segons l’estimació d’escons corresponent a la primera onada del 2023 del baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat, publicada aquest dimecres.

Aquest estudi reflecteix que els socialistes aconseguirien ara entre 34 i 40 escons, mentre que ERC en sumaria de 29 a 34 i Junts, entre 22 i 28. Aquests tres partits apareixien gairebé empatats fa dos anys en els resultats del CEO, quan l’estimació per al PSC i ERC era de 33 diputats; i per a Junts, de 32.

Així doncs, respecte a la representació actual d’aquests tres partits, el PSC guanyaria fins a 7 escons, ERC en perdria fins a 4 i Junts, fins a 10.

El Partit Popular experimentaria un auge, en paral·lel a la davallada de Ciutadans, que el situa en quarta posició, empatat amb la CUP. Populars i cupaires, segons el baròmetre, tindrien entre 8 i 12 diputats. Els populars tenen ara 3 representants i els cupaires, 9.

El CEO també reflecteix que En Comú Podem passaria de 8 diputats a una forquilla de 7 a 12. Vox, en canvi, cauria dels 11 escons actuals a 7-10. Ciutadans, que ara té 6 diputats, cauria a un marge entre els 5 i la desaparició de la cambra catalana.

La primera onada del 2023 d’aquest estudi suggereix que la majoria independentista al Parlament perilla, ja que es troba en una forquilla entre els 59 i els 74 diputats.

(Visited 93 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari