El ‘no’ a la independència de Catalunya supera el ‘sí’ per set punts

Set de cada deu catalans estan a favor de decidir el seu futur en un referèndum segons el CEO

Manifestació de l'ANC a la plaça Sant Jaume de Barcelona (ACN)

El primer baròmetre del 2023 del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) apunta que el suport a la independència de Catalunya no és majoritari. De fet, un 50% dels enquestats està en contra de formar un nou país, mentre que un 43% sí que li dona suport.

D’altra banda, un 9% de les persones consultades són partidàries d’una independència unilateral, mentre que un 33% opta per a una independència pactada. El 31% dona suport a la unitat d’Espanya pactada, un 10% a la unitat sense negociació i un 13% dels consultats no tenen una posició definida sobre l’assumpte.

Pel que fa al dret a decidir dels catalans sobre el seu futur com a país en un referèndum, el 77% dels enquestats estan molt d’acord o d’acord, enfront d’un 16% que està en desacord o molt en desacord. Segons els resultats del CEO, el suport al referèndum és pràcticament unànime entre els partidaris de la independència, mentre que aquells que són contraris a la secessió li donen un suport del 59%. Entre aquells que no tenen una posició definida sobre la independència, l’acord amb el dret a decidir supera el 80%.

En referència a la relació que haurien de tenir Catalunya i Espanya, un 33% de les persones consultades estan a favor que Catalunya sigui un Estat independent; el 32% opten per seguir sent una comunitat autònoma espanyola; un 23% donen suport a ser un Estat dins d’una Espanya federal i el 6% s’inclina per ser una regió d’Espanya.

(Visited 118 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari