Detenen a Barcelona dos homes per suplantar 35 persones i estafar més de 57.000 euros

Els arrestats, un dels quals ha ingressat a presó, acumulen més d’una trentena de detencions per fets similars

Un agent dels Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Barcelona dos estafadors, de 44 i 32 anys, que suplantaven la identitat d’altres homes utilitzant documents d’identitat robats de l’interior de vehicles per, posteriorment, anar a entitats bancàries i retirar importants quantitats de diners. En un any, els investigadors han pogut identificar 35 víctimes a les quals haurien sostret més de 57.000 euros.

Els arrestats feien servir documents d’identitat amb fotografies que tenien una certa aparença amb ells per tal de no aixecar cap sospita, i retiraven diners en entitats bancàries de diferents poblacions de Catalunya o de l’estat espanyol, per tal de dificultar la investigació dels agents. Els dos estafadors formarien part d’un entramat criminal especialitzat des d’on es planificarien els fets, es dissenyaria l’estructura i la logística necessària per delinquir. La xarxa estaria formada per diferents membres que s’organitzen i es distribueixen tasques, entre les quals hi ha les de captació de persones per cometre les estafes.

Als detinguts se’ls acusa dels delictes d’estafa, ús de document autèntic sense estar-ne legitimat i usurpació de l’estat civil i pertinença a grup criminal. Són estafadors multireincidents que de manera reincident actuaven a tot Catalunya i que entre tots dos acumulen una trentena d’antecedents. Un d’ells va ingressar a presó després de passar a disposició judicial, i l’altre va quedar en llibertat.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari