El Govern tira endavant les mesures contra la sequera malgrat les discrepàncies

L'executiu d'ERC permetrà omplir les piscines municipals o "assimilables"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i les conselleres Teresa Jordà i Laura Vilagrà
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i les conselleres Teresa Jordà i Laura Vilagrà

El Govern ha tirat endavant les seves mesures contra la sequera malgrat les discrepàncies amb l’oposició. L’executiu de Pere Aragonès ha aprovat aquest dimarts la proposta que va posar sobre la taula als partits en la cimera especial per la sequera de divendres.

Tot i que no es va tancar un acord de consens -especialment, per les negatives del PSC, a una moratòria fins a l’1 de juliol del règim sancionador, i de Junts, a donar suport a un pacte sense els socialistes-, el Govern ha optat per aplicar el seu plantejament, que inclou mesures com que les piscines municipals o “assimilables” es puguin omplir o una línia de 50 milions d’euros addicionals d’ajuts als ajuntaments per fer obres que millorin l’abastament d’aigua.

L’executiu també habilitarà una partida extraordinària dels pressupostos generals per fer front a la sequera i modificar el Pla Especial de Sequera. Durant el mes de maig s’obrirà una nova convocatòria per cofinançar les despeses del món local en el transport de camions cisterna i obres d’emergència. A més, hi haurà una nova convocatòria de subvencions per a la redacció de plans directors d’abastament municipal.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari