Demòcrates per Andorra (DA) treu majoria absoluta en les eleccions generals del Principat

Concòrdia s'ha posicionat com la segona força més votada en la llista nacional

El cap de govern d’Andorra, Xavier Espot
El cap de govern d’Andorra, Xavier Espot.

Demòcrates per Andorra (DA) han fet bona l’enquesta publicada fa unes setmanes per l’observatori d’Andorra Recerca i els electors a les urnes han revalidat la victòria de la formació liderada per Xavier Espot en les eleccions generales celebrades aquest diumenge i, en aquesta ocasió, per majoria absoluta. Així, el partit taronja ha aconseguit millorar els resultats aconseguits en els comicis del 7 d’abril del 2019, passant d’11 consellers a 16. DA ha guanyat a sis de les set llistes territorials, menys la de Sant Julià de Lòria que s’ha emportat Concòrdia.

Espot té ara la possibilitat de poder escollir o no nous companys de viatge del seu futur gabinet si vol una legislatura molt més plàcida.

Per contra, els fins ara aliats de l’executiu d’Espot, Liberals i la seva escissió Acció, tan sols han obtingut un diputat al Consell General, en aquest cas per la formació de Judith Pallarés, el que s’interpreta com un clar càstig de la ciutadania envers les discrepàncies entre els dos partits de l’òrbita liberal.

La gran sorpresa d’aquestes eleccions ha estat la formació encapçalada per Cerni EscaléConcòrdia, que ha pogut col·locar-se com la segona força més votada en la llista nacional, desbancant a la coalició formada pel Partit Socialdemòcrata (PS) i Socialdemocràcia i Progrés (SDP). Concòrdia ha tret cinc consellers generals mentre els socialdemòcrates només tindran tres seients parlamentaris.

Sens dubte, el fet de concórrer plegats els líders de tots dos partits encapçalats per Pere López i Jaume Bartumeu ha passat factura, ja que fins i tot els mateixos militants i simpatitzants de totes dues formacions mantenen encara obertes les ferides quan van decidir dissociar-se.

Empatats a tres consellers s’ha situat Andorra Endavant, el partit de Carine Montaner.

(Visited 86 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari