El ple de l’ajuntament obliga Colau a donar explicacions sobre les campanyes

ERC acusa el govern de comuns i PSC de fer "accions de partit" costejades "amb despesa pública"

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, al ple de l'ajuntament (ACN)

El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha donat suport a la proposició d’ERC que insta el govern municipal, encapçalat per l’alcaldessa Ada Colau, a donar explicacions sobre les campanyes institucionals que han fet durant el primer trimestre del 2023. L’oposició acusa l’executiu dels comuns i del PSC de fer “accions de partit” costejades “amb despesa pública”, i demanen documentació que especifiqui el cost i l’objectiu de les campanyes institucionals que han fet durant aquest període.

Junts, Ciutadans, PP, Valents i la regidora no adscrita han donat suport a la proposició dels republicans, que han lamentat que els comuns i els socialistes “hagin deixat de governar” per “dedicar-se de ple a la campanya”, a poques setmanes de les municipals. En aquest sentit, el líder d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha criticat que els partits de govern “competeixen per veure qui s’endú més recursos públics” i que, a més, ho fan sense cap “vergonya”. “No es poden presentar programes electorals sota l’aparença de compromisos del govern actual”, ha insistit Maragall.

En la mateixa línia, Junts ha apuntat que els governants han fet “inauguracions encobertes” i “propaganda” durant diferents actes, mentre que Ciutadans ha parlat “d’autobombo” i de penjar-se “medalles que no els pertanyen”. No obstant això, tant la formació taronja com el PP, Valents i la regidora no adscrita també han criticat el paper d’ERC com a “soci” de l’equip de Colau en certes ocasions.

Des del govern municipal, el tinent d’alcaldia de Cultura, Jordi Martí, ha negat les acusacions i ha criticat que es portin al ple propostes que només vulguin posar “el dit a l’ull”. En aquest sentit, ha apuntat directament contra ERC, a qui ha assegurat que qui “ha confós el rol del govern són ells”, citant la polèmica de Gabriel Rufián a Santa Coloma de Gramenet.

(Visited 90 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari