L’IPC cau al 3,3% el març, la xifra més baixa des d’agost del 2021

La inflació subjacent baixa per primer cop des del passat setembre al 7,5%

Un home posant benzina a Figueres (ACN)

L’Índex de Preus de Consum (IPC) a Espanya ha caigut fins al 3,3% al març, segons l’indicador avançat que ha publicat aquest dijous l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Es tracta de la primera baixada d’aquest 2023 després de dos mesos consecutius a l’alça -5,9% al gener i 6% al febrer- i suposa el nivell més baix d’inflació interanual des de l’agost del 2021, fet que s’explica per la moderació dels preus de l’electricitat i els carburants.

Pel que fa a la variació mensual, en comparació amb el febrer els preus han pujat un 0,4%. La inflació subjacent -que no té en compte els aliments no elaborats i l’energia- ha baixat, per primer cop des del setembre, fins al 7,5%, una dècima menys en comparació amb el febrer. Tot i això, es tracta d’una xifra encara elevada, tenint en compte que el mes passat es va marcar el màxim de la sèrie històrica d’Espanya (7,6%).

L’INE publicarà a mitjan d’abril la variació anual definitiva de l’IPC del març. Aleshores, també es donaran a conèixer dades per comunitats autònomes. A Catalunya, l’IPC interanual es va situar al gener en el 5,3% i al febrer va repuntar fins al 5,6%.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari