CCOO i USTEC carreguen contra Gonzàlez-Cambray pel calendari escolar

Denuncien que el conseller d'Educació ha imposat la data d'inici sense negociar amb el sector

USTEC protestant contra Gonzàlez-Cambray

El sindicat CCOO afirma que el Departament d’Educació “imposa novament de manera unilateral el calendari d’inici de curs”. En un comunicat, CCOO diu que “volem mostrar el nostre refús frontal a com el conseller GonzàlezCambray torna a no respectar cap àmbit consultiu educatiu ni de negociació”.

El sindicat denuncia que el conseller d’Educació, Josep GonzàlezCambray, “ja va instrumentalitzar l’informe previ del Consell Escolar de Catalunya, anunciant el consens d’aquest en avançar el curs, prèviament a què el ple del consell es pronunciés i el votés”, i que “la votació va comptar a més amb 19 SÍ, en coincidència amb els representants de l’administració, 15 No i 3 abstencions. Des de CCOO vam votar en contra, i vam emetre un vot particular”.

CCOO assegura que Cambray “avui ha anunciat per correu a les persones treballadores dels centres educatius el calendari del curs 23-24 (inici i fi de curs lectius) i, per tant, menteix quan parla de diàleg obert i participació de tots els agents, més quan detectem que hi ha prevista roda de premsa per avui mateix, sense un dictamen previ del Consell Escolar de Catalunya (que és preceptiu), ni que s’hagi celebrat mesa sectorial del Departament d’Educació prèviament, perquè està agendada per demà”.

El comunicat de CCOO acaba dient: “A qui vol enganyar aquest conseller? No respecta ni a la comunitat educativa ni a la representació de les persones treballadores! Però a CCOO ens trobarà organitzades colze a colze amb totes les persones dels centres educatius”.

Per altra, representants del sindicat USTEC ha irromput al Departament d’Educació per queixar-se que Cambray ha anunciat la data d’inici de curs sense negociar. El sindicat denuncia una “nova imposició” i s’ha reunit a dintre de la conselleria per decidir accions de resposta.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari