Es torna a cancel·lar la compareixença de la comissió de Defensa al comitè de l’Eurocambra sobre Pegasus

Els eurodiputats expressen la seva "vergonya" després que problemes amb la interpretació hagin impedit el debat

El president del comitè de l'Eurocambra sobre Pegasus, Jeroen Lenaers

La compareixença de la comissió de Defensa del Congrés que s’havia de produir aquest dimarts al comitè de l’Eurocambra sobre Pegasus s’ha anul·lat per problemes amb la interpretació. El debat amb els membres de la comissió del Congrés s’havia de fer aquest matí després que els eurodiputats no es poguessin veure amb els diputats al Congrés en la missió de la setmana passada a Madrid.

És per aquest motiu que la trobada s’havia de celebrar aquest dimarts telemàticament, però problemes amb la interpretació ho han impedit. Després que l’inici de la sessió s’hagi retardat per aquests problemes, el president del comitè, Jeroen Lenaers, ha anunciat la cancel·lació de la compareixença, tot expressant la seva “vergonya” per la situació.

Després de prendre la decisió d’anul·lar la compareixença, Lenaers ha expressat el seu malestar perquè no s’hagi pogut produir el debat. “En un comitè com aquest no podem esperar que tots els compareixents estiguin presents”, ha dit el popular, fent referència a la negativa dels intèrprets a treballar amb connexions en remot.

“Hem de trobar una solució”, ha apuntat la ponent del comitè, Sophie In‘t Veld, tot assenyalant que és “frustrant” no poder treballar per manca d’interpretació. “No podem venir a una reunió i veure si hi ha o no interpretació”, ha dit la liberal.

En la intervenció abans que Lenaers el tallés per manca d’interpretació, el president de la comissió de Defensa del Congrés, José Ignacio Echániz, ha demanat disculpes als eurodiputats pel fet de no haver-se reunit la setmana passada al Congrés, on els eurodiputats van esperar dues hores que hi hagués un recés en la moció de censura. Echániz ha justificat l’absència perquè una moció de censura és “una figura important, singular i extraordinària”. “En el moment del recés es va produir la sortida dels eurodiputats”, ha argumentat.

(Visited 92 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari