El govern espanyol creu que Ponsatí ha fet un “espectacle”

Fonts de la Moncloa sostenen que el retorn de l'eurodiputada constata "una nova etapa"

Pedro Sánchez i Yolanda Díaz

El govern espanyol considera que l’exconsellera Clara Ponsatí ha ofert “un espectacle” amb el seu retorn i detenció per part dels Mossos d’Esquadra. Fonts de la Moncloa recorden que les acusacions contra Ponsatí són les mateixes que pesen contra Meritxell Serret i Anna Gabriel, que van optar per declarar voluntàriament davant el jutge Pablo Llarena i estan “tranquil·lament al carrer”, perquè el delicte de desobediència no comporta presó.

En tot cas, apunten, el retorn de Ponsatí fa evident que “el procés tal com el vam entendre el 2017 s’ha acabat”. “Avui l’independentisme està dividit i Catalunya i Espanya estan en una nova etapa”, perquè “quan governava el PP fugien, i ara tornen i rendeixen comptes davant la Justícia”.

L’eurodiputada Ponsatí ha tornat aquest dimarts a Catalunya travessant la frontera francoespanyola sense entregar-se a les autoritats després de cinc anys a l’exili. Ponsatí té en vigor una ordre de detenció a Espanya per un delicte de desobediència per l’organització del referèndum de l’1 d’Octubre.

(Visited 114 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari