Alt risc d’incendi a Catalunya: 30 comarques i 51 municipis

Només quatre comarques en queden al marge: Vall d'Aran, Pla de l'Estany, Gironès i Pla d'Urgell

Els equips d'extinció en l'incendi forestal de la Serra Calderona (Siab)
Els equips d'extinció en l'incendi forestal de la Serra Calderona (Siab).

La falta de pluja i, sobretot, el vent provoquen que el risc d’incendi sigui extrem a Catalunya. Els Agents Rurals han activat el nivell 2 del Pla Alfa a 30 comarques (una més que aquest dissabte) i 51 municipis. Aquest és el segon nivell més alt de prevenció d’incendis.

El nivell 2 està actiu arreu llevat del nord del país, on només està activat a l’Empordà. En aquest sentit, només hi ha quatre comarques que queden al marge del risc d’incendi: la Vall d’Aran, el Pla de l’Estany, el Gironès i el Pla d’Urgell.

Això vol dir que les activitats al bosc que podrien provocar incendis queden molt limitades o estan prohibides. És el cas de les activitats esportives, els treballs forestals i les activitats agrícoles i, també, l’ús de barbacoes a l’aire lliure, a més, per descomptat, d’encendre un foc per qualsevol altre motiu.

De tot Catalunya, però, els rurals estan preocupats sobretot pel sud, justament a la zona limítrofa amb el País Valencià. En concret, el risc d’incendi serà molt alt o extrem al llarg d’aquest dilluns a una cinquantena de municipis repartits entre l’Alt i el Baix Camp, el Baix Ebre, la Conca de Barberà, el Montsià, el Priorat i la Ribera d’Ebre.

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari