Un jutge cita Eloi Badia a declarar com a investigat per les emissions de la incineradora del Besòs

La Fiscalia atribueix un delicte ecològic entre el 2015 i el 2019 al regidor d'Emergència Climàtica de l'Ajuntament de Barcelona

Eloi Badia

Un jutjat de Badalona ha citat el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia, perquè declari com investigat per un delicte ecològic presumptament comès amb la suposada emissió de partícules contaminants des de la planta de tractament de residus de Sant Adrià de Besòs.

Segons ha avançat El Periódico i ha confirmat l’ACN, Badia, que també presideix l’empresa pública de serveis ambientals Tersa, haurà de comparèixer en seu judicial l’11 d’abril, juntament amb l’exresponsable d’explotació de Tersa, que també és un dels investigats arran de la denúncia presentada el març del 2022 per la Fiscalia.

Aquesta denúncia acusa Badia i l’exresponsable d’explotació de Tersa d’haver realitzat o tolerat conscientment pràctiques “contràries a la normativa ambiental” que “podrien” suposar un risc per a les persones que viuen a prop de la planta, en referència a episodis de combustió irregular que han provocat nivells d’emissió superiors als permesos, entre els anys 2015 i 2019.

En aquest cas ja han declarat diversos testimonis, inclosos treballadors de la Generalitat, i la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat ha facilitat al jutjat dades d’emissions contaminants i un informe tècnic.

Badia va anunciar que no formaria part enguany de la llista que presentarà Barcelona en Comú a les eleccions municipals, després d’ha estat regidor del govern municipal d’Ada Colau des del 2015.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari