El CGPJ, a punt del bloqueig per l’amenaça de dimissió del bloc progressista

Els vocals en minoria pretenen forçar la renovació de l'òrgan judicial paralitzant la seva activitat

El nou president interí del CGPJ, Rafael Mozo

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ), en funcions des de fa gairebé quatre anys i mig, està a tocar del bloqueig total arran de l’amenaça del bloc progressista de dimitir per forçar la renovació de l’òrgan. Després que la vocal Concepción Sáez, proposada per Esquerra Unida, anunciés aquest dijous la seva dimissió, altres membres del bloc progressista plantegen una dimissió col·lectiva que paralitzi el Consell i obligui a actuar els polítics.

El sector es reunirà la setmana que ve per decidir si la resta de vocals progressistes -sis proposats pel PSOE i un pel PNB- renuncien en bloc. Si això passa, els membres del CGPJ es reduirien únicament als deu conservadors i, com que per constituir el ple en fan falta onze, l’òrgan del Poder Judicial no podria continuar la seva activitat.

Fonts del CGPJ indiquen que hi ha vocals progressistes disposats a seguir els passos de Sáez si es tracta d’una decisió conjunta. No obstant això, aquesta postura no és compartida, de moment, per la totalitat del bloc.

(Visited 17 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari