La justícia envia a judici Albiol per la instal·lació de 2 antenes

La fiscalia demana quasi tres anys de presó i diez d'inhabilitació per prevaricació urbanística i ambiental

El candidat del PP a l'alcaldia de Badalona, Xavier García Albiol (ACN, Albert Segura)

La justícia obre judici oral contra Xavier García Albiol i cinc antics càrrecs de l’Ajuntament de Badalona per l’anomenat “cas de les antenes”. El 2012, durant el seu primer mandat com a alcalde de la ciutat, Albiol va instal·lar dues antenes de telefonia en una comissaria de la Guàrdia Urbana, quan no tenien llicència.

Les antenes van funcionar fins al 2018 sense pagar impostos, aleshores l’empresa les va retirar voluntàriament. Per això, se l’acusa de prevaricació continuada urbanística i ambiental, i la Fiscalia demana per a Albiol dos anys i deu mesos de presó, així com deu anys més d’inhabilitació.

El jutge sosté que, encara que l’exalcalde era coneixedor de la instal·lació irregular d’aquestes antenes davant les queixes d’un sindicat del cos policial, amb qui fins i tot es va reunir, no va fer cap gestió d’informació i retirada dels dispositius malgrat tenir les competències per fer-ho.

L’exalcalde de Badalona i actual candidat a les municipals pel PP, però, assegura que no tenia ni idea de res relacionat amb aquestes antenes i considera que tot es deu a la proximitat dels comicis, el pròxim 28 de maig.

Des del PSOE ja han exigit al president dels populars, Alberto Núñez Feijóo, que prengui “les mesures oportunes”, que “prediqui amb el que demana als altres” i que no segueixi amb “els nivells habituals de tolerància àmplia amb la corrupció”. En definitiva, que l’aparti dels comicis municipals.

(Visited 34 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari