ERC i Junts xoquen per l’acció exterior de la Generalitat

Aragonès defensa que l'han reconstruït i Turull i Nogueras critiquen que l'executiu actual empetiteix les institucions catalanes

Pere Aragonès, arribant a una reunió amb el ministre argentí Agustín Rossi

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat aquest cap de setmana, en declaracions des de Xile, que el seu govern ha “reconstruït l’acció exterior de la Generalitat”, en resposta a les crítiques de Jordi Turull, el secretari general de Junts, el seu exsoci de govern, pel fet que Aragonès no s’hagi pogut reunir amb caps d’Estat durant el seu viatge per Amèrica del Sud.

Turull havia considerat que l’agenda d’Aragonès “empetiteix les institucions”, indicant que “ara ens hem de conformar amb el president de la província de Canelones” després que, segons ell, “estàvem acostumats al fet que les institucions de la Generalitat, quan feien viatges internacionals, com a mínim es veiessin amb caps d’Estats” i “amb expresidents dels Estats Units”.

En la mateixa línia, la diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha considerat aquest dilluns, en declaracions a Cafè d’Idees (RTVE), que “s’estan empetitint les institucions catalanes amb l’actitud del govern“, i ha recordat que l’executiu de Pere Aragonès ha difós recentment una foto que no mostrava el que ha denominat “el tutelatge espanyol”, en referència a la bandera espanyola i al representant de l’ambaixada d’Espanya a Bogotà presents en una reunió del president català a Colòmbia.

“És inacceptable que no tinguem una actitud de nació”, ha dit Nogueras, que també ha qüestionat que tingui “massa sentit” obrir delegacions de la Generalitat a l’exterior “per fer el paper que s’està fent ara”.

La portaveu de Junts al Congrés ha reaccionat així a la defensa de la reobertura de la delegació a l’Argentina per part d’Aragonès, el qual també ha rebutjat comparar les seves reunions a Amèrica Llatina amb les que mantenia Jordi Pujol, i ha argumentat que per valorar l’acció exterior de la Generalitat “només cal comparar els darrers 10 anys amb els dos últims“, marcats, segons ha afegit, per dificultats que atribueix a “les pressions de l’Estat espanyol”.

(Visited 91 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari