Mor Pedro Solbes, vicepresident econòmic del Govern de Zapatero, als 80 anys

L’exdirigent va reconèixer que l'executiu es va equivocar en la gestió de la crisi econòmica del 2008: “Ens equivoquem en bastantes coses”

Pedro Solbes en l'etapa de vicepresident econòmic del Govern de José Luis Rodríguez Zapatero
Pedro Solbes en l'etapa de vicepresident econòmic del Govern de José Luis Rodríguez Zapatero.

Ha mort Pedro Solbes, que va ser vicepresident econòmic durant el Govern socialista de José Luis Rodríguez Zapatero, als 80 anys avui, dissabte 18 de març, a Madrid per un càncer de fetge.

Va ser secretari d’Estat per a la Unió Europea durant la negociació de l’adhesió d’Espanya, ministre d’Agricultura i d’Economia als governs de Felipe González i comissari europeu d’Assumptes Econòmics i Monetaris entre el 1990 i el 2004.

Amb Rodríguez Zapatero com a president del Govern, des del 2004 fins al 2009 va ser vicepresident econòmic i ministre d’Economia. Va haver d’enfrontar-se a la primera fase de la crisi econòmica del 2008. Solbes va reconèixer que l’executiu es va equivocar en la gestió de la situació: “Ens equivoquem en bastantes coses”. Finalment, va dimitir durant la recessió per les seves “diferències importants” amb Zapatero per afrontar la crisi econòmica.

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha assegurat que està “esglaiat” per la mort de l’exvicepresident: “Ens deixa Pedro Solbes, home d’Estat dedicat a servir al seu país i defensar els valors socialdemòcrates. Exemple de compromís amb Espanya i el projecte europeu”.

“La família socialista vol transmetre el seu afecte i la seva estima a la seva família i als seus sers estimats. Així com recordar la seva exemplar trajectòria al servei d’Espanya i de les seves institucions. Gràcies, company Pedro. Pel teu treball, pel teu compromís i la teva vocació de servei públic a Espanya i Europa. Gràcies per haver contribuït a millorar la vida de tots i de totes. Fins sempre, Pedro, i gràcies”, ha expressat la direcció del PSOE en un comunicat.

(Visited 68 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari