Desactivada la fase de prealerta del Procicat per la covid-19

El conseller Balcells constata que ara toca enfortir el sistema sanitari

El conseller de Salut, Manel Balcells

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha anunciat aquest divendres que la comissió tècnica ha decidit desactivar la fase de prealerta del Procicat (Pla territorial de protecció civil a Catalunya) per la covid-19, pràcticament tres anys després de l’estat d’alarma. “Han estat tres anys de pandèmia amb diverses onades que avui podríem donar per acabada i que entrem en una fase de normalitat”, ha dit Balcells des de Vielha.

El conseller ha agraït l’esforç de la ciutadania i sobretot dels professionals, “que hi han deixat totes les seves capacitats i molts d’ells estan en una situació de gran cansament”. Ha opinat també que cal extreure lliçons de cara a futures pandèmies: “Hem de saber com tractar la nostra gent i el conjunt del sistema sanitari s’ha d’enfortir”.

Balcells ha assegurat que des del govern català treballen ja per “situar el conjunt del sistema sanitari allà on toca”. Ara bé, ha remarcat que la covid-19 continua existint, que és una malaltia més i que cal vacunar-se, sobretot professionals i gent fràgil.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides