Els Bombers estabilitzen l’incendi de Calafell

Els cossos d'emergència han aixecat el confinament de la zona

  Un incendi a la muntanya l'Escarnosa de Calafell, vist des d'una de les urbanitzacions pròximes (ACN, cedida per Lucía Buenavida)

  Els Bombers de la Generalitat han estabilitzat aquesta matinada, en concret a les 5.43 hores, l’incendi que encara crema a Calafell, al Baix Penedès, segons han informat fonts del cos. El foc ha afectat la muntanya de l’Escarnosa i les urbanitzacions de Mas Mel, Bellamar i Bellamel, però la trentena de persones que van haver de ser evacuades van poder tornar a casa a la mitjanit. Pel que fa a l’extensió cremada, el càlcul actual és d’unes 24 hectàrees.

  Després d’haver aconseguit perimetrar el foc i estabilitzar els focus secundaris que s’havien originat, els Bombers han aixecat el confinament de les urbanitzacions. Actualment, un total de 28 dotacions hi continuen treballant amb l’objectiu de mantenir el control del perímetre i evitar que sorgeixin focus secundaris.

  Miquel López, inspector dels Bombers, ha explicat que durant aquest dimecres controlaran totes les columnes de fum que poden anar sortint a l’interior i al perímetre, i aniran descartant tots els avisos que els faci arribar la població. Les condicions meteorològiques són favorables perquè el vent ha minvat, i en funció de com evolucioni el foc es veurà si l’incendi es pot donar per controlat a la tarda.

  Per la seva banda, l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha explicat que les franges de protecció es fan habitualment entre l’abril i el maig, quan creix la vegetació, i ha constatat que aquest incendi ha arribat en un moment poc habitual. “Encara no era el moment de netejar el sotabosc, perquè no és l’època de l’any adequada. No esperàvem que al març tindríem un incendi amb condicions de juliol”, ha afegit Ferré, que també ha demanat a les administracions un canvi a la normativa perquè intervenir en solars bruts sigui més ràpid.

  Pel que fa a les causes, Cándido Rincón, dels Agents Rurals, ha remarcat que treballen amb diferents hipòtesis. A la zona hi ha activitat agrícola, també hi ha camins per on es pot passejar i hi ha una línia elèctrica. Aquest dimecres faran la investigació, ja que dimarts no va ser possible perquè es va fer de nit.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  Notícies més llegides