L’instructor del cas Innova tanca amb 18 imputats la peça de Shirota

L'exalcalde de Reus Lluís Miquel Pérez i l'exdirector del grup d'empreses local Josep Prat es mantenen entre els investigats

L'exalcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez (PSC)
L'exalcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez (PSC)

El titular del Jutjat d’Instrucció número 3 de Reus ha tancat la investigació sobre la peça separada del cas Innova corresponent a la creació i el finançament presumptament irregular de l’empresa Shirota, i manté a la llista d’investigats l’exalcalde Lluís Miquel Pérez, l’exdirector del grup d’empreses local Innova, Josep Prat, i 16 persones més.

El magistrat Diego Álvarez de Luna també hi inclou entre aquests els exregidors Jordi Bergadà, Alex Martínez, Eduard Ortiz, Empar Pont, Daniel Pi, Misericòrdia Dosaiguas, Rosa Garrido, Maria Teresa Pallarès, Carles Salas, Joan Anton Verge, José Magrazo, Martina Garcia, Ernest París i Pilar Pérez, però ha arxivat la causa pel que fa a deu investigats.

En aquesta derivada, oberta fa una dècada, els investigats es troben en el punt de mira de la justícia per la presumpta comissió de delictes contra l’administració pública, de blanqueig de capitals i de malversació de fons públics.

Segons l’instructor del cas, la creació de Shirota, participada pel grup Innova, presentava característiques d’un “instrument en benefici de l’empresa matriu del projecte CENIT, La Morella Nuts” i, finalment, va ser liquidada en el que descriu com una operació “d’obscurantisme” amb el suposat objectiu de descapitalitzar-la i sanejar, amb el seu patrimoni, La Morella Nuts.

A més, considera que Josep Prat, l’exdirectora financera d’Innova Esther Vera i l’exsecretària d’Innova Natàlia Torrell, ambdues imputades, juntament amb l’exalcalde Lluís Miquel Pérez, van ser les figures clau perquè l’entramat d’empreses municipals operés sense control.

Álvarez de Luna, en la mateixa interlocutòria, ha ampliat fins al 9 de juny el termini perquè les parts sol·licitin l’obertura de judici oral mitjançant l’escrit d’acusació o demanin el sobreseïment de la causa.

(Visited 176 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari