El PDECat exigeix a Junts el pagament de mig milió d’euros per donar suport a Xavier Trias

Després del divorci, el partit abandonat per Carles Puigdemont ha deixat de percebre 547.178 euros per la representació al Congrés dels Diputats

Xavier Trias, alcaldable de Junts a Barcelona
Xavier Trias, alcaldable de Junts a Barcelona.

El PDECat ha demanat més de mig milió d’euros per donar suport a l’alcaldable de Junts, Xavier Trias, a més de tenir representants a la llista de l’alcaldable, que la candidatura no porti el nom de Junts i que Trias no es faci tantes fotos amb candidats del partit fundat per Carles Puigdemont, segons ha informat El Periódico de Catalunya.

A partir de juliol del 2022, quan Puigdemont va abandonar el PDECat i va fundar Junts, el primer es va quedar sense els diners que li corresponia per la representació al Congrés dels Diputats: 1.746 euros mensuals per diputat i 30.346 per grup parlamentari.

Quan es van presentar conjuntament, van obtenir vuit parlamentaris. Després del divorci, es van dividir en quatre per a Junts i quatre per al PDECat i es van repartir la part proporcional que els corresponia dels diners que rebien tots els partits del grup plural.

547.178 euros

El PDECat ha deixat de percebre 223.488 euros per l’assignació als quatre diputats i 323.690 per la part proporcional que representa al grup plural. En total, 547.178 euros.

Junts ha decidit que la decisió la prengui Xavier Trias, que té llibertat per configurar la seva llista, la seva candidatura i el seu programa, que va ser la condició per acceptar encapçalar la llista del partit postconvergent a Barcelona. També va afegir una quarta condició: cohesió interna a Junts.

(Visited 342 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari