Una agressió a un metge cada dia de mitjana a Catalunya

Segons un estudi del Consell General de Col·legis Oficials de Metges d'Espanya

A Catalunya cada dia hi ha una agressió a un metge de mitjana. Són dades d’un estudi del Consell General de Col·legis Oficials de Metges d’Espanya, que detallen que durant el 2022 es van comunicar a Catalunya 380 agressions a sanitaris. L’informe apunta que el motiu principal són discrepàncies amb l’atenció mèdica rebuda.

De fet, l’any passat hi va haver gairebé tantes agressions contra metges a Catalunya com a Espanya. Aquí en van ser 380 i a la resta de l’estat n’hi va haver 463. Pel que fa als agressors, gairebé la meitat eren pacients programats, tres de cada deu eren pacients no programats i un 20% van ser els acompanyants.

Una altra dada rellevant de l’estudi és que de totes les agressions, el 61% corresponen a dones. El perfil és una metgessa d’atenció primària, que concentra el 43% dels casos.

Pel que fa als diferents tipus d’agressions, en el 84% dels casos hi va haver insults i també amenaces, majoritàriament a dones, mentre que el 16% restant van ser agressions amb lesions físiques (en un 56% a dones i en un 44% a homes). Una altra dada que cal destacar és que de totes les agressions rebudes, el 10% van acabar en baixa laboral.

(Visited 86 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari