L’important rol de la dona al món laboral, a debat al BWAW 2023

La tercera edició de la Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW) s’ha iniciat aquest 9 de març amb la inauguració a càrrec de les autoritats, seguit de diverses ponències, que converteixen l’esdeveniment en un espai de reflexió i materialització sobre com accelerar aquesta visibilitat de la dona en sectors clau de l’economia i en àrees on les dones han estat més absents, com és la indústria.

Impulsat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç d’Espanya, el BWAW ha estat inaugurat per Mª Eugènia Gay, delegada del Govern a Catalunya, en un acte de benvinguda acompanyada per Pere Navarro, delegat Especial de l’Estat del CZFB; Montserrat Pineda, de la secretaria de Feminismes de la Generalitat de Catalunya; José Luis Bonet, president de la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç i la Cambra de Comerç d’Espanya, i Blanca Sorigué, directora general del CZFB.

Blanca Sorigué ha destacat que “és clau tenir aquí amb nosaltres a importants representants tant de l’àmbit públic com del privat. Estem donant el tret de sortida a un esdeveniment que promou un canvi que només pot arribar amb la col·laboració públic-privada i la implicació i conscienciació de tota la societat”. Per la seva banda, la delegada del Govern, Mª Eugènia Gay, afirmava que ”la pèrdua del talent femení està sortint caríssima, en termes de negoci, perquè suposa el 19% del PIB del 2020. Actes com el BWAW suposen un motor de canvi i empoderen a les dones i, a més, acosten a la societat a una societat més equitativa i justa”.

Una vegada acabada la presentació, han començat les diferents ponències que es desenvoluparan durant el dia d’avui i demà divendres. En primer lloc, s’ha debatut sobre el rol de la dona en la nova tecnologia 4.0 en la ponència denominada “Perspectives de gènere en el món digital. Impulsant el desenvolupament de la Tecnologia 4.0”. María Galindo García-Delgado, Board Member Climate Neutral and Smart Cities Mission de la European Comission, ha afirmat que “en l’actualitat s’estan assentant les bases d’una nova era en la qual la tecnologia està tenint un paper molt rellevant. I és que la majoria de les ocupacions al nostre país requereixen d’habilitats tech, per la qual cosa necessitem programes que donin visibilitat a les dones en aquests camps i, així, generar referents femenins per a les futures generacions”. 

A més, també han participat Joana Barbany Freixa, Business Development director in Page Group i Ambassador Women in Tech BCN; Gabriela Chasifan Chicaiza, Desenvolupadora de Programari Sènior i Líder de Diversitat Equitat i Inclusió per a Espanya a Thoughtworks; Antonio Freije Obregón, director general Corporatiu i director de Recursos Humans d’Asea Brown Boveri (ABB), i Montserrat Peidró Insa, vicepresidenta d’Estratègia per a Europa, Orient Mitjà i Àfrica a PAX8.

Un altre dels interessants debats s’ha titulat “El lideratge femení en el sector públic”, per dialogar i donar visibilitat a les importants personalitats femenines que hi ha hagut i actualment hi ha a l’entorn de les entitats públiques. En aquesta taula han intervingut Joan Clos, president d’ASVAL; Núria Marín Martínez, alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat i presidenta de la Diputació de Barcelona; Margarita Pena Machín, delegada especial de l’Estat de la Zona Franca de Santa Cruz de Tenerife; Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB, i Lluïsa Moret Sabidó, alcaldessa de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat.

Pere Navarro ha destacat en aquesta trobada que “per aconseguir un món més igualitari és molt important el paper que exerceix la dona en el sector públic. L’administració no pot permetre’s malgastar la meitat del talent de la població, ha d’impulsar-se la major paritat i donar a conèixer el paper de dones referents.

D’altra banda, en el dia d’avui han tingut lloc altres panells, amb els títols “Creativitat d’impacte liderada per dones” i “El rol de les dones en les professions del futur”.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari