La Fiscalia denuncia el Barça, Rosell i Bartomeu pel cas Negreira

L'escrit sosté que els pagaments a l'exvicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres no tenien suport legal ni estatutari

Josep Maria Bartomeu
Josep Maria Bartomeu

La Fiscalia Provincial de Barcelona ha denunciat aquest divendres el FC Barcelona, com a persona jurídica, i els expresidents del club Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu pels pagaments a l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres José María Enríquez Negreira.

El Ministeri Públic sosté que els pagaments no van tenir cap suport legal o estatutari, i que els fets que denuncia són constitutius dels delictes d’administració deslleial i falsedat en document mercantil, i també d’un delicte continuat de corrupció entre particulars, ja que es va cometre, presumptament, amb els pagaments del FC Barcelona a la societat Dasnil 95 SL, d’Enríquez Negreira, entre els anys 2001 i 2018, per un total de 7,3 milions d’euros.

L’escrit presentat per la Fiscalia sosté que, “mitjançant” Rosell i Bartomeu, “el Barça va assolir i mantenir un acord verbal estrictament confidencial” amb Enríquez Negreira perquè aquest, “a canvi de diners, realitzés actuacions tendents a afavorir” l’equip blaugrana “en la presa de decisions dels àrbitres en els partits que disputés”.

La denúncia, adherida a la causa que investiga el Jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona per la querella interposada per l’àrbitre Xavier Estrada Fernández, també es dirigeix contra dos exdirectius del club blaugrana: l’exdirector executiu Òscar Grau i l’exdirector d’esports professionals Albert Soler.

(Visited 92 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari