Aragonès agraeix al PSC i als comuns l’aprovació dels pressupostos

Els comptes de la Generalitat per al 2023 han tirat endavant malgrat els vots en contra de Junts, la CUP, Vox, Cs i PP

  El president del Govern, Pere Aragonès, i el líder del PSC, Salvador Illa, encaixant les mans (ACN, Sílvia Jardí)

  El president del Govern català, Pere Aragonès, ha agraït a PSC i En Comú Podem el seu suport per aprovar els pressupostos per al 2023. En una breu intervenció des de l’escó del Parlament, just després que el ple donés llum verda als comptes, Aragonès ha tingut paraules d’agraïment per a tots els grups amb qui s’ha estat negociant per aconseguir un “bon acord”.

  El cap de l’executiu català ha tornat a allargar la mà als partits amb qui no ha estat possible cap pacte -Junts i la CUP-, i ha considerat que, a partir de l’execució pressupostària i la resta de polítiques del Govern, es trobarà l’espai per trobar-se, posar-se “d’acord” i “compartir el camí”. Així mateix, Aragonès s’ha mostrat “convençut” de fer un país més lliure, just, verd, pròsper, feminista i democràtic.

  Els pressupostos de la Generalitat per al 2023 han tirat endavant gràcies als vots a favor d’ERC, PSC-Units i En Comú Podem (73). En canvi, Junts, Vox, CUP, Ciutadans, PP i el diputat no adscrit Antonio Gallego hi han votat en contra (58). Durant el debat, la consellera d’Economia, Natàlia Mas, ha afirmat que els pressupostos demostren la “vocació inequívoca” de l’independentisme per “fer avançar el país”, mentre que la republicana Marta Vilalta ha agraït el suport de PSC i comuns als pressupostos i ha carregat contra les esmenes de Junts.

  Debat parlamentari

  El diputat de Junts Jordi Munell ha considerat que els pressupostos són “ineficients i insuficients” i que no avancem cap a la independència. Per la seva banda, la diputada Eulàlia Reguant (CUP) ha assegurat que la votació dels pressupostos, amb el suport del PSC i els comuns, és “la qüestió de confiança” a la qual el president de la Generalitat no s’ha sotmès.

  Pel que fa als partits unionistes, el portaveu de Vox al Parlament, Joan Garriga, ha assegurat que els pressupostos de la Generalitat per al 2023 fomenten el “separatisme i l’anti-Espanya”, mentre que el portaveu parlamentari de Ciutadans, Nacho Martín Blanco, ha afirmat que els comptes no són “ni de bon tros” els que necessita Catalunya. Al seu torn, el líder del PP català, Alejandro Fernández, ha denunciat que els populars pateixen “un cordó sanitari” per part dels altres grups parlamentaris perquè se’ls han rebutjat totes les esmenes que havien presentat als pressupostos.

  (Visited 34 times, 1 visits today)
  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Feu un comentari