El Govern central vol allargar un any el topall al lloguer

La negociació planteja incrementar el topall del 2% al 3% el 2024

Cartell d'un pis de lloguer
Cartell d'un pis de lloguer

El Govern central proposa allargar un any més el límit a les pujades del lloguer i elevar-lo el 2024 del 2% actual al 3%. Aquesta mesura, emmarcada en les negociacions de la llei d’habitatge -una altra de les normes que distancien els socis de l’executiu de Pedro Sánchez, PSOE i d’Unides Podem-, s’ha posat sobre la taula de negociació, segons ha avançat El País, i ha confirmat en una entrevista a TVE, la ministra d’Educació i portaveu del PSOE, Pilar Alegría.

L’objectiu d’aquesta iniciativa seria tenir un topall mentre s’elabora un nou índex de preus. Es tractaria d’una mesura amb què avançar en les negociacions amb grups com els d’ERC o EH Bildu, que han demanat que aquest límit tingui caràcter permanent del 3%. El Govern central ja té dos documents amb contrapropostes d’ambdós partits, i ara ha de contestar per escrit amb aquesta idea i altres propostes i detalls.

En el cas de prosperar, el límit del 3% afectaria les actuals revisions de contractes de lloguer que, actualment, estan situades al 2%. Aquesta va ser una de les mesures extraordinaries incloses al paquet d’iniciatives per combatre l’inflació derivada de la guerra d’Ucraïna.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari